Denisa Barešová x AEOS

mceclip0-95

Talentovanú herečku Denisu Barešovú môžete vidieť nielen na divadelných doskách a televíznych obrazovkách. Už niekoľko mesiacov zdobí naše obchody a my sme jej za to nesmierne vďační. Aké sú jej hero produkty a aký recept od Yotama Ottolenghiho jej prirástol k srdcu?

 

Ako vyzerá tvoja aktuálna každodenná starostlivosť o pleť?

Ráno si umyjem tvár a potom použijem obnovujúce sérum Inika Organic. Keď sa pekne vstrebe do pokožky, pokračujem výživným krémom z modrého radu Aeos s názvom Enriching Moisturiser, ktorý pekne uzamkne hydratáciu a výživu predchádzajúcich produktov. Nakoniec (a občas aj počas dňa) dodám hydratáciu esenciálnou hmlou od rovnakej značky. Krásne vonia a zmes ovocia a kvetov hydratuje a obnovuje rovnováhu pleti.

Večer všetko zopakujem, len pridám sérum s kyselinou hyalurónovou od NUI, ktoré je vhodné aj pre moju citlivú pleť. Výnimočne, keď je moja pleť extrémne suchá, volím iné prírodné alternatívy.

Ak by si mala povedať jeden výrobok, bez ktorého sa nezaobídeš, aký by to bol?

Určite už spomínaný hydratačný krém Aeos Enriching Moisturiser Blue. Milujem jeho ľahkú, nemastnú textúru, ktorá napriek tomu hĺbkovo hydratuje pleť.

Momentálne si tvárou Líčírny. Zákazníci si môžu pozrieť nádherné fotografie, ktoré vznikli vďaka našej spolupráci, v oboch našich predajniach. Čo pre teba Líčírna znamená?

Makeup room som si všimla už pri jeho vzniku. Potešilo ma, že konečne niekto zostavuje produkty, ktoré sú postavené na pilieroch úcty k prírode aj zvieratám. Na úcte k človeku, ktorý ich vyrába, a k človeku, ktorý ich používa. A hoci je Líčírna zameraná na dekoratívnu kozmetiku a starostlivosť o pleť, kladie dôraz na prirodzenú krásu a na to, aby sa zákazníci cítili príjemne, autenticky a vítane. Aby vedeli produkty používať a cítili sa krásne nielen v obchode, ale aj doma pred zrkadlom.

Je pre teba dôležité, čo sa skrýva pod obalom produktu a akým spôsobom sa napríklad získavajú ingrediencie?

Áno, určite. Keď si to môžem dovoliť, snažím sa používať len takéto výrobky. S čistými zložkami bez zbytočných prísad, ktoré pleti neprospievajú. Samozrejme, ak používam konvenčný výrobok už roky, mám ho osvedčený, nemôžem bez neho byť a nenašla som k nemu vhodnú ekoetickú alternatívu, mám v kozmetickej taštičke aj tú.

Je pre teba dôležité, čo sa skrýva pod obalom produktu a akým spôsobom sa napríklad získavajú ingrediencie?

Áno, určite. Keď si to môžem dovoliť, snažím sa používať len takéto výrobky. S čistými zložkami bez zbytočných prísad, ktoré pleti neprospievajú. Samozrejme, ak používam konvenčný výrobok už roky, mám ho osvedčený, nemôžem bez neho byť a nenašla som k nemu vhodnú ekoetickú alternatívu, mám v kozmetickej taštičke aj tú. Ale to je asi len jeden jediný.

mceclip2-24

Akú najlepšiu kozmetickú radu si dostala a od koho bola?

Asi žiadnu. Neviem si spomenúť na žiadnu významnú a časom som dospela k záveru a presvedčeniu, že ja sama najlepšie viem, čo mi pristane a v čom sa cítim dobre.

Byť herečkou musí byť niekedy náročné na pleť. Neustále ťa líči niekto iný, navyše s produktmi, ktoré si nevyskúšala. Máš nejaké osvedčené tipy, ako dostať pleť do formy?

Nuž, mojím non-negotiable alebo osobným svätým grálom je Aeos Starter Kit, kde mám všetky produkty v mini verzii a môžem si tak jednoducho urobiť pleť dokonalou a poskytnúť jej potrebnú starostlivosť. V divadle dostáva herečkina tvár poriadne zabrať s obrovským nánosom materiálu, a to nielen na tvári. Trvá naozaj dlho, kým sa pleť dokonale vyčistí a dá do poriadku. Nehovoriac o tom, o aké produkty ide a aké zložky sa v nich môžu nachádzať. Osobne si takmer všetok make-up na javisko zaobstarávam sama z Líčírny, takže počas predstavenia a po ňom toľko netrpím.

Najväčší kozmetický prešľap, ktorý si urobila?

Môžem povedať, že málokedy mám rada vnútorné očné linky. Takmer na nikom konkrétnom, a už vôbec nie na mne. Bola to však, samozrejme, vnútorná očná linka, ktorú som nosila, keď som mala 13 rokov. Tiež som si zafarbila ofinu na fialovo!

Si stále viac zaneprázdnený prácou, ako relaxuješ?

Snažím sa do svojho každodenného života zaradiť relaxáciu. Mám nepravidelný režim, ktorý naozaj nikdy nie je rovnaký. Veľa chodím pešo, tiež prestávam počúvať hudbu a podcasty a sústredím sa len na svoje myšlienky. Keď mám čas, chodím k rodičom na okraj Prahy.

Vieme, že si fanúšikom značky Aeos, ktorá využíva silu minerálov a drahých kameňov. Veríš v energetickú silu kameňov?

Áno, mám ich po celom byte. Predovšetkým tie, ktoré som sama nazbierala, keď som bola na dovolenke alebo som sa cítila v pokoji sama so sebou. Verím skôr v to, čomu slobodne pridám hodnotu, než v to, čo mi niekto povie.

Keby si nežila v Českej republike, ktorá krajina by si získala tvoje srdce?

Myslím, že si neviem predstaviť žiť natrvalo niekde inde, teda pokiaľ by ma tam nezaviedla láska. Ale rada by som si na chvíľu vyskúšala žiť na rôznych miestach. V New Yorku, v Lisabone, na Malorke, v Grécku a v Toskánsku... Na dlhší čas by som chcela žiť niekde, kde mám za chrbtom hory a pred sebou prírodu plnú vody. Či už by to bolo jazero alebo oceán.

AEOS 02+

 

Vieme, že fantasticky pečieš a nedávno si nám dala ochutnať svoj citrónový chlebík, môžeš nám dať recept?

Iste! Je to citrónový sendvič z kuchárskej knihy Yotama Ottolenghiho a Helen Gohovej s názvom SWEET. Moju verziu môžete vyskúšať nižšie:

 

Citrónový chlebík

– 3 vajcia od šťastných sliepok
– 1 a štvrť šálky trstinového cukru
– 1/2 šálky kyslej smotany
– 5 lyžičiek masla + maslo na vymastenie formy
– 1 čajová lyžička maku
– nastrúhaná kôra z 3 bio citrónov
– 1 a pol hrnčeka polohrubej múky
– 1 a pol čajovej lyžičky prášku do pečiva a štipka morskej soli

POLEVA

– 3/4 šálky preosiateho cukru
– 2 lyžičky citrónovej šťavy


Predhrejte rúru na 165 stupňov. Chlebovú formu vymažte maslom alebo použite papier na pečenie.

Vajíčka a práškový cukor dajte do misy a šľahajte pri stredne vysokých otáčkach asi 2 minúty, kým sa nevytvorí nadýchaná pena. Pridajte kyslú smotanu a pokračujte v šľahaní asi 2 minúty, kým sa zmes nespojí.

Medzitým v malom hrnci na miernom ohni rozpustite maslo, vmiešajte mak a citrónovú kôru a odložte bokom.

Múku, prášok do pečiva a soľ preosejte do misy a pomocou gumovej stierky ich vmiešajte do vaječnej zmesi, potom primiešajte maslo, mak a kôru.

Pripravenú zmes dajte lyžicou do formy a pečte približne 50 - 55 minút, alebo kým sa cesto nelepí na špajdľu zapichnutú do stredu bochníka. Počas prvých 45 minút pečenia neotvárajte rúru.

POLEVA
Na prípravu polevy vyšľahajte v miske práškový cukor s citrónovou šťavou.

Keď je chlebík vytiahnutý z rúry, nalejte naň polevu a rozotrite ju po povrchu tak, aby sa vsiakla a vytvorila súvislú vrstvu. Pred vyklopením z formy ho nechajte aspoň 30 minút odpočívať.

 

Dobrú chuť :-)

 

Čo by si odkázala našim čitateľom?

Už len to, že čítate blog Líčírny, znamená, že vám záleží na ľuďoch, zvieratách a prírode. Veľmi si vás za to vážim a ďakujem! Len tak ďalej!

mceclip0-97