Líčírna Family Nikol Bendová

mceclip0-91

Vášeň, talent, láskavosť, túžba víťaziť a zmysel pre humor. Niky je talentovaná atlétka, vrcholová športovkyňa, moderátorka, influencerka, milovníčka mačiek a prekrásna žena. Podmanivý a osobitý štýl, ktorým je známa vo svete atletiky, nás inšpiruje rovnako ako jej odhodlanie a cieľavedomosť. Držiteľka niekoľkých národných rekordov v behu sa s nami podelila o to, o čom sníva, ako sa udržať v kondícii a ako sa vyrovnať s neúspechom.

 

Keď počujete slovoLíčírna, aká prvá asociácia sa vám vynorí v mysli?

Z môjho pohľadu je to skvelý pojem, ktorý tvoria úžasní ľudia a dokonale čisté výrobky. Rýchlo sa mi spája so slovom láska.

Ako vrcholová športovkyňa denne vystavuješ svoju pokožku extrémnym podmienkam. Čím ju udržiavaš v dobrej kondícii?

Pleť si dlhodobo udržiavam v dobrej kondícii najmä kvalitnými produktmi a pravidelným pitným režimom. Dbám tiež na to, aby krémy, ktoré používam, ju napríklad nezaťažovali a boli nekomedogénne.

Na čo nikdy nezabúdam, je dôkladné čistenie ráno a večer. Rada pre všetkých znie: Nikdy nechoďte spať nalíčená.

Prezradíš nám svoje obľúbené produkty z Líčírny?

Všeobecne medzi moje favority patria všetky krémové multifunkčné produkty. Milujem značku (M)anasi7 a ich pigmentované multilíčidla s dokonalou textúrou. Ak by som mala byť konkrétna, sú to odtiene Furusato a Damaskino.

Ďalšími obľúbenými sú krémový korektor od RMS Beauty a tekutý bio certifikovaný make-up s kvapkadlom od Kjaer Weis.

mceclip0-92

Prezradíš nám nejaké svoj tip, ako sa udržiavaš v dobrej kondícii? Fyzicky aj psychicky.

Moju kondíciu si udržiavam každodenným tréningom, ktorý si vyžaduje veľa odriekania a tvrdej práce. Fyzický výkon úzko súvisí s mentálnym nastavením a výkonnostný úspech súvisí s nastavením hlavy. Práve mentálna pripravenosť zohráva mnohokrát väčšiu úlohu ako samotný fyzický výkon. Keď tieto dva aspekty správne prepojíte, môžete si udržať duševné aj fyzické zdravie v dobrej kondícii.

Netajíš sa tým, že sa chceš cítiť krásne aj počas závodu a máš vždy dokonalý make-up. Stretla si sa niekedy s reakciami, ktoré ťa osobne prekvapili?

Stretla som sa s celou škálou reakcií. Od tých milých, v ktorých ma ľudia podporujú, až po tie negatívne. Chápem, že v športovom odvetví to nie je úplne bežné a nie každému vyhovuje, že na závod prídem s dlhými linkami alebo výrazným rúžom. Pre mňa je make-up hra, líčenie je prostriedok, ako sa vyjadriť, a na konci dňa ho zmyjeme, avšak v atletike to stále vyvoláva zmiešané pocity.

Nejaký tip, ako sa vyrovnať s neúspechom alebo zranením?

Na to, žiaľ, nemám tip. Každý človek vníma a prežíva tieto spomínané životné situácie inak. Podľa mňa je dôležité nastaviť si v hlave pozitívne myšlienky, a to je niekedy ťažké. Keď sa napríklad človek zraní prvýkrát, je psychicky na dne, ale keď to prežíva opakovane, vie, ako sa s tým popasovať.

Práve prvýkrát je vždy najťažšia časť celej situácie. Časom som sa nastavila tak, že kvôli nepríjemným chvíľam si na 100 % užívam tie dobré!

Počas bežeckej sezóny si dávate pozor na stravu a máte veľmi prísny plán tréningov a závodov. Čo považujete za svoje "guilty pleasures", ktoré si dopraješ mimo svojho režimu?

Jednoznačne si doprajem sladkosti alebo sushi. Dokážem zjesť 50 kusov sushi alebo obrovskú misu krupicovej kaše s poriadnou dávkou kakaa a cukru!

V detstve si hrávala tenis, potom si sa dala na atletiku. Je nejaký šport, ktorý by si ešte chcela vyskúšať alebo ti chýba?

Keďže ako profesionálny športovec nemôžem úplne riskovať a skúšať iné športy, v súčasnosti žiadne iné športy nepraktizujem. Každopádne jedného dňa chcem vyskúšať box, MMA alebo sa len tak povoziť na longboarde.

Máš za sebou niekoľko obrovských úspechov. Ktorého si ceníš najviac a prečo?

Najviac si cením hneď ten úplne prvý, ktorý mi odštartoval profesionálnu kariéru medzi dospelými vo veku 15 rokov. Vtedy som vyhrala majstrovstvá republiky dospelých, vytvorila český rekord a kvalifikovala sa na svoju prvú reprezentačnú akciu!

Samozrejme, s odstupom času ich bolo viac, ale tento moment bol pre mňa naozaj silný a otvoril mi dvere do sveta vrcholového športu.

Aké sú tvoje sny?

Snívam o tom, že dostanem príležitosť ukázať všetko, čo vo mne je. Na pôde tohto vrcholového športu to nie je jednoduché.

Čo ťa čaká tento rok?

Tento rok ma opäť čaká absolútne tvrdá práca a drina. Je to nadmieru potrebné, aby som sa dostal tam, kde chcem byť a o čom snívam. Po predchádzajúcich skúsenostiach, kde som sa na chybách naučila, že nie je dobré predbiehať sa, poviem jedno. Tento rok bude opäť náročný aj v nových disciplínach.

mceclip1-49

mceclip0-80

Čokoláda alebo pizza?

Pizza

Hory alebo more?

More

Mačka alebo pes?

Mačky 4ever

Výrazný rúž alebo líčenie očí?

Oboje

Sladká alebo kvetinová vôňa?

Sladká