Povedzte STOP akné

 

7 KROKOV NA PLEŤ BEZ AKNÉ

 

Pravidelná hygiena: Sú to naozaj detaily, ktoré môžu zabrániť množeniu baktérií: vymeňte si vankúš a vyberte si obliečku z hodvábu. Umyte si make-upové štetce po každej aplikácii, vyvarujte sa lepeniu telefónu až k tvári, nesiahajte si neumytou rukou na pleť.

Starostlivé vyberanie produktov: Či už pre starostlivosť alebo líčenie, vždy volíme nekomedogénne prípravky. Ideálna je komedogenita olejov 2-0 (to znamená, že nezanesú póry pokožky a nepodporujú vznik pupienkov a čiernych bodiek). Akné by malo byť liečené šetrne ako citlivá pokožka.

Vyprovoďte toxíny: Nie je tajomstvom, že športovanie a potenie pomáha eliminovať toxíny. Môžete tiež použiť metódu suchého kefovania, ktorá stimuluje lymfu a detoxikuje organizmus. Pred sprchovaním venujte niekoľko minút kefovaniu tela kefou z prírodného vlákna, a to krúživými pohybmi zdola nahor smerom k srdcu.

Črevo je druhý mozog: Pokožka je do istej miery známkou črevnej mikroflóry a zdravia. Medzi zápalové potraviny, na ktoré sa poukazuje ako na priťažujúce kožné problémy, patrí lepok a laktóza (ďalej aj rezíduá pesticídov na zelenine a ovocí, GMO či polotovary). Uistite sa, že jete zdravo a jete (ideálne bio) potraviny, ktoré vaše telo ľahko strávia a nezaťažia ho. Môže to znieť ako klišé, ale pitná voda veľmi prispieva k zdravej koži. Vyhýbajte sa sladeným limonádam zafarbeným syntetickými farbami alebo nadbytku alkoholu. Voľte bylinkový čaj, pramenitú vodu. Fermentované a probiotické potraviny sú ideálne na dobré trávenie.

Zvládnutie stresu: Problémy s pokožkou sú často spojené so stresom, a preto je starostlivosť o vašu myseľ rovnako dôležitá ako starostlivosť o vašu pokožku. Jóga, meditácia, čítanie, aromaterapia. Je na vás, aby ste našli rituál, ktorý vám najlepšie vyhovuje.

Kontrola hormónov: Vo svete, kde sme neustále vystavení endokrinným disruptorom (v našej kozmetike sú látky chovajúce sa ako hormonálne distruptory zakázané, viď. sekcia na našom webe INGREDIENCIE), trápi mnoho žien akné, ktoré je spojené s hormonálnou nerovnováhou. Existujú prírodné alternatívy, ktoré regulujú vaše hormóny. Sú to rastliny ako je prvosienka, alchemilka, nechtík lekársky, rebríček, skorocel, ashwagandha, maca. Možno brať ako doplnok stravy vo forme kapsúl či čajových zmesí.

Buďte k pokožke láskaví: Nepochybne naša najdôležitejšia rada. Pretože vieme, že akné ovplyvňuje sebavedomie, nie je nad lepšiu radu, než pokožku rozmaznávať tou najlepšou starostlivosťou. Počúvajte svoju pokožku, urobte si čas na jej masáž a nechajte ju dýchať. Vráti vám to.